h1

Dodelijke bedrijfsongevallen 2009

september 30, 2009
Wegwerker omgekomen op A2
DEN BOSCH –  Op de A2 is vrijdagavond rond elf uur tussen Empel en Hedel een wegwerker omgekomen. De politie meldde zaterdag dat de 37-jarige man uit Roosendaal door nog onbekende oorzaak onder een veeg-/zuigwagen is terechtgekomen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De weg was op het moment van het ongeval afgesloten voor reparatiewerkzaamheden. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak, meldde de politie.
26 september 2009 http://www.telegraaf.nl
Man overlijdt door val loodzware muur
Bij een bedrijfsongeval in Hulst (Zeeland) is woensdagochtend een 22-jarige man uit Fijnaart om het leven gekomen, liet een woordvoerder van de politie weten. Een betonnen wand van 2500 kilo viel op de man. Door het gewicht begaf vervolgens de vloer het waardoor het slachtoffer in de kelder viel. De Brabander overleed ter plaatse. Hij was bezig met het bouwen van een grote schuur. De arbeidsinspectie zal onderzoek doen naar het ongeval aan de Rietstraat.
23 september 2009 http://www.depers.nl
Man dood na val van vuilniswagen
RIJSWIJK – Een 30-jarige man uit Rijswijk is 16 september omstreeks 16.15 overleden nadat hij op de Sionsweg van een vuilniswagen afviel.De Rijswijker stond achterop de treeplank van de vuilniswagen en viel daar door nog onbekende reden vanaf. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en overleed korte tijd later. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
17 september 2009 http://www.deweekkrant.nl
Loodgieter in Velserbroek geëlektrocuteerd
(Novum) – Een 43-jarige loodgieter is vrijdag overleden aan de gevolgen van een schok die hij tijdens zijn werk opliep. Hij knipte om nog onduidelijke reden een stroomkabel door toen hij op zoek was naar de oorzaak van een verstopte afvoerleiding van de wasmachine, zegt een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. Het arbeidsongeval gebeurde in een woning aan de Regenwulp in de Noord-Hollandse plaats. Volgens de zegsvrouw ging de loodgieter, die werkte voor een ontstoppingsbedrijf, voor de reparatie door een luik in de vloer in de gang. Of de stroomkabel per ongeluk is geraakt of dat hij niet goed inschatte waar die voor diende is onderwerp van onderzoek. De bewoner die de loodgieter had binnengelaten was thuis tijdens het ongeluk en belde direct de hulpdiensten. Reanimatiepogingen hielpen niet meer.
Bouwvakker verpletterd onder pallet
(Novum) – Een bouwvakker is woensdagochtend in Zwolle omgekomen nadat er een pallet met sponningen op hem terecht is gekomen. De 26-jarige man uit Nunspeet raakte bedolven onder het bouwmateriaal en overleed ter plaatse. Dat meldt de politie. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeluk. Het ongeluk gebeurde tijdens werkzaamheden op het bedrijventerrein aan de Grote Voort. Waardoor de pallet op de man terechtkwam is nog onbekend.
26 augustus 2009 Trouw.nl
Portugese lasser komt om bij bedrijfsongeval
(Novum) – Een 38-jarige man uit Portugal is maandag omgekomen bij een bedrijfsongeval in Zwijndrecht. Hij werd onwel toen hij in een buis aan het lassen was. Mogelijk had hij gas ingeademd, laat de politie weten. De brandweer heeft metingen verricht, maar de resultaten hiervan zijn nog niet bekendgemaakt. Collega’s van het bedrijf aan de Noordweg haalden het slachtoffer uit de buis en reanimeerden hem. Vervolgens bracht een ambulance hem in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Zwijndrecht, waar hij kort na aankomst overleed. Het slachtoffer woonde tijdelijk in Dordrecht. Het incident vond plaats rond 13.40 uur. De Arbeidsinspectie onderzoekt wat er precies is gebeurd.
17 augustus 2009 Nieuws.nl
Dode bij ongeval op scheepswerf
Een 36-jarige man uit Kroatië is gistermiddag bij een ongeval op een scheepswerf aan de Havenkant in Moerdijk om het leven gekomen. De man was op een steiger tegen een schip aan het werk toen hij naar beneden viel. Hij kwam ongelukkig op een biels in het droogdok terecht. Aanvankelijk was hij bij kennis, maar zijn toestand verslechterde snel. Reanimatie mocht niet meer baten. Arbeidsinspectie en politie stellen een onderzoek in.
Baanwerker metro in Amsterdam verongelukt
Bij het station Zuid/WTC in Amsterdam is vanochtend een baanwerker om het leven gekomen. De man van 29 was bij het station aan het werk, toen hij werd aangereden door een metro. Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed de baanwerker korte tijd later. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.
15 juli 2009  nos journaal
Brand CP Kelco BV kost leven medewerker
Een grote brand bij het bedrijf CP Kelco BV in Nijmegen heeft het leven gekost van een medewerker. De brand brak zaterdagmiddag rond kwart over vier uit bij het bedrijf waar chemische stoffen worden gebruikt in het productieproces. Eerst was sprake van een binnenbrand, later bleek het om een zeer grote brand te gaan. Bij de brand kwamen grote rookwolken vrij, die tot in de wijde omgeving zichtbaar waren. De brandweer heeft bevestigd dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. De brand brak uit na een explosie in het gebouw. Tijdens het incident waren twee medewerkers aan het werk in het gebouw, waarvan een gewond is geraakt. Deze is zaterdagnacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Burgemeester De Graaf van Nijmegen, die gisteren de coördinatie van de crisis op zich heeft genomen, heeft zijn medeleven uitgesproken. H. Zoutenbier, Locatie Manager van Kelco heeft ook verklaard namens alle collega’s en de directie dat hun medeleven uitgaat naar de nabestaanden van hun overleden collega. De politie heeft een sms-alert in een straal van 2 kilometer rond het bedrijf uitgezonden om omwonenden op de brand te attenderen en ramen en deuren te sluiten. Een geluidswagen heeft het publiek op de terrassen op de Waalkade uit voorzorg verzocht naar binnen te gaan. De Weurtseweg werd tijdelijk afgesloten voor verkeer en ook het scheepvaartverkeer op de Waal werd tijdelijk stil gelegd. Nadat het gebouw is vrijgegeven, zijn onderzoeksteams gestart met het onderzoek naar de toedracht.
Man dood bij bedrijfsongeval Venlo
(Novum) – Bij een bedrijfsongeval in Venlo is dinsdag een man omgekomen. Het dodelijke ongeluk vond plaats bij een bedrijf aan de Deltakade, meldt de politie. Volgens de Limburgse Omroep L1 kwam de man om het leven nadat hij bekneld was geraakt in een machine. Het zou gaan om een bedrijf waar aluminium profielen worden gemaakt. De Arbeidsinspectie gaat het ongeval onderzoeken.
30 juni 2009 http://www.trouw.nl
Man overleden na ongeluk met shovel
(Novum) – Een 44-jarige man is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Iets na het middaguur kwam de man tijdens werkzaamheden onder een shovel terecht, meldt de Arbeidsinpectie. Het terrein van het kolenoverslagbedrijf aan de Hemweg werd opnieuw geasfalteerd. Het dodelijke slachtoffer was de bestuurder van de wals waarmee werd geasfalteerd. Op het moment van de ongeluk liep hij over het terrein en werd overreden door de shovel die was volgeladen met kolen. Zowel de Arbeidsinspectie als de politie heeft van de officier van justitie opdracht gekregen om het fatale ongeluk te onderzoeken.
Jongen (15) in Bemmel overleden door bedrijfsongeval
BEMMEL – Een 15-jarige jongen uit Huissen is zaterdag omgekomen tijdens werkzaamheden op een industrieterrein in Bemmel (Gelderland). De jongen kwam klem te zitten in een machine, meldde de politie. Ambulancepersoneel probeerde de jongen te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De politie liet weten de Arbeidsinspectie in kennis te hebben gesteld.
27 juni 2009 http://www.nu.nl
Staalbedrijf Breda krijgt boete na ongeval
BREDA – De rechtbank in Breda veroordeelt het Bredase bedrijf Roest Staalwerken tot een boete van 25.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. Economisch politierechter D. van Kralingen acht Roest aansprakelijk voor een bedrijfsongeval waarbij een 59-jarige uit Oosterhout om het leven kwam. De man viel op een bouwproject in Vlissingen van een acht meter hoge steiger en overleed aan het hoofdletsel dat hij daarbij opliep. Mr. Van Kralingen stelde vast dat er geen leuningen om de steiger zaten, dat die niet was voorzien van stabilisatoren en dat het slachtoffer geen veiligheidsgordel droeg. De woordvoerder van het bedrijf gaf toe dat er geen leuningen om zaten. “En die hadden er wel om moeten zitten. Daar is geen discussie over. Een veiligheidsgordel was echter niet nodig. De steiger was verder best aardig, hij was alleen nog niet klaar. Het slachtoffer had een mooi gezegde: als het niet veilig is, dan doe ik het niet. Hij had heel veel ervaring. Maar na dat ongeval krijg ik juist steeds te horen dat je juist oudere werknemers meer training moet geven. We kunnen het echter niet terugdraaien.” Volgens officier van justitie had de Arbeidsinspectie geconstateerd dat de rolsteiger wel degelijk onstabiel was en dat er te weinig toezicht was op veilig werken. De raadsman van Roest wees erop dat het een oud bedrijf betreft, in een risicovolle branche maar zonder strafblad. De rechter legde daarop de helft van de boete voorwaardelijk op.
Grasmaaien eist twee mensenlevens
(Novum) – Een 51-jarige man uit Alem is maandagavond om het leven gekomen bij een ongeval met een grasmaaimachine. De man was aan het werk op landgoed Groenhoven in het Gelderse Bruchem. Rond 19.00 uur sloeg zijn voertuig bij het grasmaaien om en kwam op z’n kop in een sloot terecht. De man overleed ter plekke. De politie is een onderzoek gestart, net als de Arbeidsinspectie. In het Limburgse Panningen overleed maandag een 62-jarige man door precies eenzelfde ongeluk. Ook hij kwam tijdens het maaien van een berm in de sloot terecht. De tractor kantelde en kwam op zijn kop terecht in een droge sloot. Hierbij raakte de bestuurder bekneld. Ook hij overleed ter plekke.
Twee doden en gewonde door bedrijfsongeval
RITTHEM – Door een bedrijfsongeval in het Zeeuwse plaatsje Ritthem zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee mensen om het leven gekomen. Een derde slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Dat maakte de politie bekend. De werknemers waren bezig met werkzaamheden in en bij een oven van een aluminiumfabriek aan de Europaweg Zuid. Vermoedelijk raakten ze onwel door een gebrek aan zuurstof.
Verpleegkundige komt om bij ongeluk
Een 34-jarige verpleegkundige van de motorambulance in Delft is dit weekend verongelukt in Moordrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Mogelijk dat de weersomstandigheden de verpleegkundige parten hebben gespeeld. De motorrijder is op de dijk aan zijn verwondingen overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk nog. Rond de tijd waarop de verpleegkundige verongelukte was er korte tijd sprake was van hevig noodweer. Daardoor is het wegdek ineens glad geworden. Ook is geconstateerd dat op de plaats van het ongeluk enkele scheuren in het wegdek zaten.
11 mei 2009 Politie Gelderland-Zuid
Man komt onder eigen trekker
Neerijnen – Woensdagavond omstreeks 20.40 uur is een 38-jarige man uit Neerijnen verongelukt nadat hij met zijn trekker in de sloot terecht was gekomen. Het ongeluk gebeurde op het land van het slachtoffer aan de 2e Tieflaarsestraat in Neerijnen. Agenten die ter plaatse kwamen werden aangesproken door de zoon van het slachtoffer. Hij wees de agenten aan waar de trekker lag.Zijn vader was na het eten op het land aan het werk gegaan. Rond 20.15 uur belde de vrouw van het slachtoffer hem op zijn mobiel maar kreeg geen gehoor. Vervolgens is de zoon gaan zoeken en trof de trekker op de kop in een sloot aan. De brandweer die snel ter plaatse was heeft de man uit de sloot gehaald en startte met reanimeren. Personeel van de ambulance namen het van hen over. Ook de traumaheli werd ingezet. De man werd in zorgwekkende toestand naar het UMC St. Radboud overgebracht. De man is later die avond aan zijn verwondingen overleden. Over de toedracht is nog niets bekend. Verkeersongevallen analyse deed ter plaatse onderzoek. Ook werd de arbeidsinspectie in kennis gesteld.
7 mei 2009 nieuwsbladgeldermalsen.nl
Bouwvakker komt om bij val van pand
(Novum) – Een bouwvakker is woensdagochtend overleden toen hij tijdens zijn werk aan een pand in Leidschendam naar beneden viel. De politie weet niet waardoor de 59-jarige man uit Lage Zwaluwe ten val kwam. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. Het ongeluk aan de Zoetermeerse Rijweg gebeurde rond 10.30 uur bij een pand in ombouw. Omstanders en later de GGD probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hij overleed kort na aankomst in het ziekenhuis.
7 mei 2009 blogcrawler.nl
FARMSUM – Een 56-jarige medewerker van een gipsfabriek in Farmsum (provincie Groningen) is woensdagavond omgekomen door een bedrijfsongeval. De man uit Delfzijl kwam rond acht uur op een transportband terecht en raakte bekneld.Hoe dat precies kon gebeuren, is nog onbekend, liet de politie weten.
6 mei 2009 http://www.nu.nl
Overleden na bedrijfsongeval
LEUSDEN- Op dinsdag overleed een man na een bedrijfsongeval. Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie de melding dat een man onder een bekisting was terechtgekomen. Aan de Leusbroekerweg is een bouwbedrijf aan het bouwen en de 22-jarige man uit Lunteren was bezig met een bekisting van een muur. Een plaat viel om van deze bekisting en kwam op de man terecht. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie heeft de zaak in onderzoek.
6 mei 2009 112leusden.nl
Man bedolven onder ijzeren plaat
(Novum) – Een 22-jarige man is dinsdag omgekomen toen tijdens bouwwerkzaamheden in Leusden een ijzeren plaat op hem viel. Hij was volgens de Arbeidsinspectie aan de slag voor een bouwbedrijf uit Ede. Het ongeluk gebeurde tijdens werkzaamheden op een boerenerf aan de Leusbroekerweg. Of de man alleen aan het werk was, is niet bekend. De inspectie onderzoekt nog wat zich heeft afgespeeld.
Man overleden bij ongeval op sloopterrein
Wezep, 30-04-2009 o Een 61-jarige inwoner uit Wezep is woensdagmiddag 29 april bij een ongeval op het terrein van een autodemontagebedrijf in zijn woonplaats om het leven gekomen. Hij kwam onder een weggegleden auto terecht. Het ongeval op het terrein van het bedrijf aan de Rondweg werd aan het begin van de avond ontdekt. Het slachtoffer was eerder op de middag op de fiets bij het bedrijf aangekomen. Toen de eigenaar zn bedrijf aan het eind van de dag wilde sluiten, zag hij de fiets van de man nog staan. Bij onderzoek op het terrein trof hij het slachtoffer onder een auto aan. Dit voertuig was op een andere auto gestapeld geweest en is door onbekende oorzaak weggegleden, waardoor het slachtoffer bekneld raakte. De eigenaar sloeg direct alarm en haalde de auto weg. Een gewaarschuwde arts stelde vast dat het slachtoffer inmiddels was overleden. Medewerkers van het Team Forensische Opsporing stelden een onderzoek in. Uit de eerste bevindingen is gebleken dat het om een ongeval gaat. De Arbeidsinspectie is eveneens in kennis gesteld.
28 april 2009 nieuwsbank.nl
Werknemer overleden na beknelling in machine Urenco
(Novum) – Een 50-jarige man uit Daarlerveen is maandagnacht overleden bij een bedrijfsongeval op het terrein van uraniumverrijker Urenco in Almelo. Hij was na een storing in een machine bekneld geraakt. De Twentse politie werd rond 02.15 uur gealarmeerd. Toen agenten bij het bedrijf aan de Planthofsweg aankwamen, was het slachtoffer al overleden. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart, dat is overgedragen aan de Arbeidsinspectie. Het slachtoffer werkte met een zogenoemde robotfreesmachine, waarmee buizen worden bewerkt, meldt een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. Door nog onbekende oorzaak ontstond een storing, waardoor de machine stil kwam te liggen. Toen de man de machine betrad, sloeg die weer aan, waardoor hij bekneld raakte tussen de machine en een buis.
28 april 2009 daarlerveen.citysite.nl
Man dood door val van dak
ARNHEM – Een 43-jarige man uit Rotterdam is maandag in het Gelderse Westervoort om het leven gekomen, nadat hij ongeveer vijf meter naar beneden viel. De man was bezig met werkzaamheden op het dak van een bedrijfspand toen hij door onbekende oorzaak viel. De arbeidsinspectie onderzoekt het voorval, aldus de politie.
27 april 2009 www/nu.nl
Man overleden na val (op bouwterrein)
UTRECHT Woensdagmiddag kwam een man om het leven nadat hij op een bouwterrein gevallen was. De politie kreeg omstreeks 14.15 uur een melding dat een man gevallen was en hierbij ernstige gewond geraakt was. Ter plaatse bleek dat de man van ongeveer 3 meter naar beneden gevallen was op een betonnen plaat. Hierbij had hij ernstig hoofdletsel opgelopen. De traumaheli werd opgeroepen maar kon in de lucht onverrichter zake weer naar huis, omdat het slachtoffer onder begeleiding van motoragenten per ambulance, naar het UMC in Utrecht werd overgebracht. Hier overleed hij later op de dag aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.
april 2009 Politie Utrecht
Stagiair overlijdt onder stapel deuren
ALMERE –  Een 17-jarige jongen is dinsdag omgekomen door een ongeval tijdens zijn stage bij een woninginrichtingsbedrijf in Almere. De jongen werd bedolven onder een stapel houten deuren. Dat maakte de brandweer Flevoland woensdag bekend. Het slachtoffer overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De technische recherche en de Arbeidsinspectie doen nog onderzoek.
1 april 2009 De Telegraaf
Bouwvakker door val overleden
Een 48-jarige man uit het Friese Jistrum is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een val van aanzienlijke hoogte. Het slachtoffer was aan het werk op een bouwplaats aan de Verlengde Lodewijkstraat in Groningen. Zeer waarschijnlijk is hij vanaf een steiger van ruim 10 meter hoogte naar beneden gevallen. Hij is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Waarom de man is gevallen is nog niet bekend. De politie stelt samen met de arbeidsinspectie een onderzoek in.
31 maart 2009 Politie Groningen
Geen nader onderzoek naar dodelijke val
BORNE – De politie noch de arbeidsinspectie gaan nog verder onderzoek doen naar de dodelijke val van een 66-jarige vrouw in een winkel in Borne. ” Er wordt niet verder bekeken of er nog sprake is van verwijtbare schuld door de winkel of het personeel. Het slachtoffer opende een deur die normaal altijd is afgesloten, maar deze keer helaas niet. De vrouw heeft zich gewoon vergist in de deur. We beschouwen het als een noodlottig ongeval”, aldus een woordvoerder van de politie. De vrouw mocht van het toilet gebruik maken in de woondecoratiewinkel aan de Grotestraat. Zij vergiste zich in de deur en opende de deur naast het toilet. Dat was echter de toegang tot de kelder. Omdat het licht bij de keldertrap met enige vertraging automatisch aangaat, zag de vrouw vermoedelijk de steile trap niet goed en viel. De dood van de vrouw, die met haar partner in de winkel was, heeft diepe indruk gemaakt bij het personeel. Hen is slachtofferhulp aangeboden. De eigenaar noch het personeel wilde verder een toelichting geven op het drama. Ook niet of er nadere veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. De winkel is gistermiddag gewoon open gegaan.
24 maart 2009 http://www.nu.nl
Man overlijdt na val van 15 meter
WAGENINGEN –  Een 24-jarige man is in Wageningen om het leven gekomen door een val van vijftien meter. Dat meldde de politie dinsdag. De man was maandagavond bezig met snoeiwerkzaamheden toen hij door onbekende oorzaak naar beneden viel. De man werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
Dode na explosie op werkschip
Bij een explosie aan boord van een werkschip op de Neder-Rijn bij sluis Amerongen zijn twee opvarenden zwaar gewond geraakt. De jongste van de twee overleed donderdagavond in het UMC-ziekenhuis te Utrecht. De waterpolitie en de Arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De slachtoffers, 18 en 26 jaar en beiden inwoners van Genemuiden, behoorden tot de bemanning van een werkschip. De twee mannen waren met een derde collega in opdracht van Rijkswaterstaat bezig met het onderhoud aan boeien. Tijdens werkzaamheden aan een lichtboei aan dek van het schip vond plotseling een explosie plaats. Door de explosie sloeg één van de mannen overboord en was enige tijd vermist. Hij werd later gezien door de schipper van een passerend binnenvaartschip. Het lukte de schipper zijn schip naar het slachtoffer te manoeuvreren en deze drijvende te houden. Door de ter plaatse gekomen brandweer werd de man even later uit het water geborgen. De tweede opvarende lag zwaar gewond aan dek. Beide mannen zijn door een ambulance naar het UMC gebracht. Door het ongeval is het scheepvaartverkeer voor enige tijd gestremd geweest. Rijkswaterstaat betreurt het ongeval zeer en wacht het onderzoek van de Arbeidsinspectie af.
26 februari 2009 http://www.schuttevaer.nl
Werknemer omgekomen door losgebroken vracht
(Novum) – Bij het bevoorraden van een schip in Amsterdam is donderdagochtend een werknemer van het schip omgekomen toen een pallet uit een kraan viel en op hem terecht kwam. Het 48-jarige slachtoffer bediende de kraan volgens de politie zelf. Op de pallet lag een lading touwen. Het ongeluk gebeurde rond 08.00 uur op de Benzolweg in de Usselincxhaven in het Westelijk Havengebied. Hoe de pallet los kon breken, wordt nog onderzocht. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.
19 februari 2009 http://www.nieuws.nl
Overleden na ongeluk met grondboor
HARMELEN/WILNIS – De 40-jarige man uit Wilnis die vorige week maandag op een bouwplaats in Harmelen zwaargewond raakte, is overleden. Dat bevestigt de arbeidsinspectie. Het ongeluk gebeurde toen de Wilnisser enkele spanbanden losmaakte, waardoor grondboor van een stapel betonplaten afrolde. De boor had een gewicht van duizend kilo. Een collega wist het slachtoffer te onzetten met een hijskraan, waarna hij met ernstige verwondingen naar het UMC in Utrecht is overgebracht. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de precieze toedracht. Een woordvoerder wil niets kwijt over de tussentijdse bevindingen. Vanwege de dodelijke afloop kan het onderzoek maanden in beslag nemen, aldus de zegsman.
9 februari 2009 regionieuws.nl
Dode na val in liftschacht bij Smudde
ENSCHEDE – Een vijftigjarige man uit Haaksbergen is gistermorgen in het Medisch Spectrum Twente overleden, nadat hij eerder op de ochtend zwaargewond was geraakt na een val in een liftschacht. Het ongeluk had plaats bij garagebedrijf Smudde aan het Spaansland in Enschede, waar de man werkte. Het slachtoffer viel door de schacht van de lift in de kelder. Na reanimatie is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Korte tijd later is hij daar overleden. De gebeurtenis leidde tot grote verslagenheid bij directie en personeel van het garagebedrijf, dat de rest van de dag zijn deuren gesloten hield. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.
28 januari 2009 regionieuws.nl
Man (29) overlijdt na val van steiger
DORDRECHT – Een 29-jarige Rotterdammer is gisterochtend overleden na een val op het terrein van de HVC afvalcentrale in Dordrecht.De medewerker viel rond half elf door nog onbekende oorzaak acht meter van een steiger op de afvalcentrale aan de Baanhoekweg. Hij liep hierbij onder meer zwaar hoofdletsel op. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor gespecialiseerde medische zorg. Het slachtoffer is daarna onder begeleiding van de politie met een ambulance met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Daar bezweek hij later aan zijn verwondingen. “Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend,’’ laat politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen weten. ,,De Forensische Opsporingsdienst van de politie Zuid-Holland-Zuid en de Arbeidsinspectie doen hiernaar nog onderzoek.’’
13 januari 2009 http://www.ad.nl

[50] Betonblok doodt bouwvakker

AMSTERDAM –  Een 50-jarige bouwvakker is vrijdagmiddag omgekomen door een bedrijfsongeval in Amsterdam. De man kwam onder een betonnen voorwerp dat uit een bouwkraan viel. De man uit De Goorn overleed ter plekke.Het ongeluk gebeurde in de Rustenburgerstraat in de wijk De Pijp. Hoe het incident kon gebeuren, is onbekend. De Arbeidsinspectie doet daar onderzoek naar.

11 december 2009 telegraaf.nl

[49] Mastenbroeker overleden onder betonblokken

MASTENBROEK – Een 22-jarige man uit Mastenbroek is vrijdag aan het eind van de middag om het leven gekomen toen hij tijdens zijn werk door een stapel betonblokken werd bedolven. Het slachtoffer was aan het werk met een kraan die een betonplaat in de lucht hield. Door onduidelijke oorzaak kwam de plaat los van de kraan, waardoor het voorwerp naar beneden viel. Vervolgens vielen meerdere op de grond staande platen omver, waaronder de Mastenbroeker terechtkwam en hij vervolgens overleed. De politie heeft het ongeval doorgespeeld naar de Arbeidsinspectie. Die onderzoekt de zaak.

22 november 2009 De Stentor

[47, 48] 3 bedrijfsongevallen met dodelijke afloop (zie ook [46])

Vrijdag 13 november hebben zich drie bedrijfsongevallen voorgedaan met dodelijke afloop

Een 64-jarige man uit Staphorst kwam vrijdagmiddag in Hengelo om het leven toen hij aan het werk was bij een pand aan de Diamantstraat. Hij kwam onder een vallende muur terecht. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

In Zeewolde kwam een 35-jarige man uit Emmen om het leven toen hij samen met een collega aan het werk was op een hoogwerker. Een auto reed tegen de stellage van twaalf meter hoogte aan, waardoor deze kantelde en de mannen er af vielen. Een van de slachtoffers overleed op weg naar het ziekenhuis, de 21-jarige collega uit Wijster werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht.

(zie 46)

16 november 2009 De Telegraaf

[46] Man tijdens werk geëlektrocuteerd

Een man die vrijdag bezig was met werkzaamheden in het dorpshuis in het Zuid-Hollandse Nieuwland is vermoedelijk geëlektrocuteerd. De politie kan niet zeggen hoe oud de man was of hoe het ongeluk kon gebeuren. De man werd rond 12.00 uur gevonden. De politie onderzoekt het ongeluk en draagt de zaak dan over aan de Arbeidsinspectie.

13 november 2009 http://www.trouw.nl

[45] Dode bij instorten bouwput Den Bosch

DEN BOSCH – Door het instorten van een bouwput aan de Vughterweg in Den Bosch is maandagmorgen een 45-jarige man uit Sleeuwijk om het leven gekomen, meldde de politie. Aanvankelijk werd er gesproken over een ingestort viaduct, maar daarvan is geen sprake. Door onbekende oorzaak begon een wand zand te schuiven, terwijl de man in de put stond. Het ongeluk gebeurde maandagochtend rond 08.30 uur in een diepe bouwput vlakbij het spoor, die deels is gevuld met water. Daar wordt een spoortunnel aangelegd. Het treinverkeer tussen Den Bosch en Tilburg is stilgelegd zodat hulpdiensten er beter bij kunnen. Dat blijft voorlopig zo, totdat het onderzoek van de technische recherche is afgerond. Het autoverkeer kan gewoon blijven rijden. Een traumahelikopter en graafmachines zijn ter plaatse.

2 november 2009 http://www.nu.nl

[44] Man dood door val van dak

TIEL –  Een 51-jarige man uit Sprang-Capelle is dinsdag overleden door een val van een dak in Tiel. Dat meldde de politie dinsdag. De man was aan het werk op het dak van een pand op een bedrijventerrein in Tiel. Door onbekende oorzaak viel de man enkele meters naar beneden, aldus de politie. Het 51-jarige slachtoffer werd met zware verwondingen overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen. Daar overleed de man. De arbeidsinspectie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

27 oktober 2009 telegraaf.nl

[43] Man overleden door ongeluk met balenpers

Een 47-jarige man uit Buurse in Overijssel is in de avond van 15 oktober overleden aan de gevolgen van een ongeluk met een balenpers. Hij was rond 19.30 uur zwaargewond geraakt toen hij een probleem aan de pers probeerde te verhelpen. De man werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar later op de avond overleed hij aan de verwondingen die hij had opgelopen. Het is nog niet bekend waardoor het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

17 oktober 2009 Twentsche Courant/Tubantia

[42] Dode door ongeval in kalkzandsteenfabriek

LIESSEL – Door een ongeval in een kalksteenfabriek in Liessel (Noord-Brabant) is vrijdagochtend een 41-jarige werknemer om het leven gekomen. Door nog onbekende oorzaak kwam de man uit Liessel tijdens de productie van kalkzandsteenblokken onder een zogenoemde stempel terecht. Het slachtoffer overleed ter plaatse, aldus een woordvoerster van de Arbeidsinspectie.

16 oktober 2009 telegraaf.nl

[41] Drent overleden na val van hoogwerker

Een 55-jarige man uit Eelde is dinsdag overleden nadat hij van een hoogwerker was gevallen. Hij gleed vermoedelijk uit toen hij op het dak van een bedrijf aan de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde wilde klimmen, meldt de Drentse politie. Het ongeluk gebeurde ’s ochtends. De man werd overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij ’s middags overleed. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

14 oktober 2009 Trouw.nl

[40] Vallende boom wordt man fataal

Een man is donderdag in Pijnacker overleden nadat hij onder een boom terecht was gekomen. Hij was samen met twee collega’s bezig met het kappen van bomen langs de Schoutenlaan toen een boom omviel. Hij raakte bekneld en overleed korte tijd daarna ter plaatse, meldt een woordvoerder van de brandweer. De twee collega’s van de man zijn op het politiebureau opgevangen. Daar worden ze ook verhoord, om te achterhalen hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak.

8 oktober 2009 http://www.nieuws.nl

[39] Wegwerker omgekomen op A2

DEN BOSCH –  Op de A2 is vrijdagavond rond elf uur tussen Empel en Hedel een wegwerker omgekomen. De politie meldde zaterdag dat de 37-jarige man uit Roosendaal door nog onbekende oorzaak onder een veeg-/zuigwagen is terechtgekomen. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De weg was op het moment van het ongeval afgesloten voor reparatiewerkzaamheden. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak, meldde de politie.

26 september 2009 http://www.telegraaf.nl

[38] Man overlijdt door val loodzware muur

Bij een bedrijfsongeval in Hulst (Zeeland) is woensdagochtend een 22-jarige man uit Fijnaart om het leven gekomen, liet een woordvoerder van de politie weten. Een betonnen wand van 2500 kilo viel op de man. Door het gewicht begaf vervolgens de vloer het waardoor het slachtoffer in de kelder viel. De Brabander overleed ter plaatse. Hij was bezig met het bouwen van een grote schuur. De arbeidsinspectie zal onderzoek doen naar het ongeval aan de Rietstraat.

23 september 2009 http://www.depers.nl

[37] Man dood na val van vuilniswagen

RIJSWIJK – Een 30-jarige man uit Rijswijk is 16 september omstreeks 16.15 overleden nadat hij op de Sionsweg van een vuilniswagen afviel.De Rijswijker stond achterop de treeplank van de vuilniswagen en viel daar door nog onbekende reden vanaf. Het slachtoffer raakte zwaar gewond en overleed korte tijd later. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

17 september 2009 http://www.deweekkrant.nl

[36] Loodgieter in Velserbroek geëlektrocuteerd

(Novum) – Een 43-jarige loodgieter is vrijdag overleden aan de gevolgen van een schok die hij tijdens zijn werk opliep. Hij knipte om nog onduidelijke reden een stroomkabel door toen hij op zoek was naar de oorzaak van een verstopte afvoerleiding van de wasmachine, zegt een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. Het arbeidsongeval gebeurde in een woning aan de Regenwulp in de Noord-Hollandse plaats. Volgens de zegsvrouw ging de loodgieter, die werkte voor een ontstoppingsbedrijf, voor de reparatie door een luik in de vloer in de gang. Of de stroomkabel per ongeluk is geraakt of dat hij niet goed inschatte waar die voor diende is onderwerp van onderzoek. De bewoner die de loodgieter had binnengelaten was thuis tijdens het ongeluk en belde direct de hulpdiensten. Reanimatiepogingen hielpen niet meer.

4 september 2009 http://www.binnenland.nieuws.nl

[35] Bouwvakker verpletterd onder pallet

(Novum) – Een bouwvakker is woensdagochtend in Zwolle omgekomen nadat er een pallet met sponningen op hem terecht is gekomen. De 26-jarige man uit Nunspeet raakte bedolven onder het bouwmateriaal en overleed ter plaatse. Dat meldt de politie. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeluk. Het ongeluk gebeurde tijdens werkzaamheden op het bedrijventerrein aan de Grote Voort. Waardoor de pallet op de man terechtkwam is nog onbekend.

26 augustus 2009 Trouw.nl

[34] Portugese lasser komt om bij bedrijfsongeval

(Novum) – Een 38-jarige man uit Portugal is maandag omgekomen bij een bedrijfsongeval in Zwijndrecht. Hij werd onwel toen hij in een buis aan het lassen was. Mogelijk had hij gas ingeademd, laat de politie weten. De brandweer heeft metingen verricht, maar de resultaten hiervan zijn nog niet bekendgemaakt. Collega’s van het bedrijf aan de Noordweg haalden het slachtoffer uit de buis en reanimeerden hem. Vervolgens bracht een ambulance hem in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Zwijndrecht, waar hij kort na aankomst overleed. Het slachtoffer woonde tijdelijk in Dordrecht. Het incident vond plaats rond 13.40 uur. De Arbeidsinspectie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

17 augustus 2009 Nieuws.nl

[33] Man omgekomen bij bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval bij Huisman Equipment in Schiedam is vrijdagochtend een 58-jarige Rotterdammer om het leven gekomen. De man raakte bekneld tussen een hoogwerker en een stalen constructie. De man verrichtte op uitzendbasis laswerkzaamheden bij het bedrijf aan de Admiraal Trompstraat. De oorzaak van de beknelling is nog onbekend. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De Arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

7 augustus 2009 http://www.hartvannederland.nl

[32] Dode bij ongeval op scheepswerf

Een 36-jarige man uit Kroatië is gistermiddag bij een ongeval op een scheepswerf aan de Havenkant in Moerdijk om het leven gekomen. De man was op een steiger tegen een schip aan het werk toen hij naar beneden viel. Hij kwam ongelukkig op een biels in het droogdok terecht. Aanvankelijk was hij bij kennis, maar zijn toestand verslechterde snel. Reanimatie mocht niet meer baten. Arbeidsinspectie en politie stellen een onderzoek in.

17 juli 2009 http://www.bndestem.nl

[31] Baanwerker metro in Amsterdam verongelukt

Bij het station Zuid/WTC in Amsterdam is vanochtend een baanwerker om het leven gekomen. De man van 29 was bij het station aan het werk, toen hij werd aangereden door een metro. Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed de baanwerker korte tijd later. Het is niet duidelijk hoe het ongeluk kon gebeuren. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.

15 juli 2009  nos journaal

[30] Brand CP Kelco BV kost leven medewerker

Een grote brand bij het bedrijf CP Kelco BV in Nijmegen heeft het leven gekost van een medewerker. De brand brak zaterdagmiddag rond kwart over vier uit bij het bedrijf waar chemische stoffen worden gebruikt in het productieproces. Eerst was sprake van een binnenbrand, later bleek het om een zeer grote brand te gaan. Bij de brand kwamen grote rookwolken vrij, die tot in de wijde omgeving zichtbaar waren. De brandweer heeft bevestigd dat er geen giftige stoffen zijn vrijgekomen. De brand brak uit na een explosie in het gebouw. Tijdens het incident waren twee medewerkers aan het werk in het gebouw, waarvan een gewond is geraakt. Deze is zaterdagnacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Burgemeester De Graaf van Nijmegen, die gisteren de coördinatie van de crisis op zich heeft genomen, heeft zijn medeleven uitgesproken. H. Zoutenbier, Locatie Manager van Kelco heeft ook verklaard namens alle collega’s en de directie dat hun medeleven uitgaat naar de nabestaanden van hun overleden collega. De politie heeft een sms-alert in een straal van 2 kilometer rond het bedrijf uitgezonden om omwonenden op de brand te attenderen en ramen en deuren te sluiten. Een geluidswagen heeft het publiek op de terrassen op de Waalkade uit voorzorg verzocht naar binnen te gaan. De Weurtseweg werd tijdelijk afgesloten voor verkeer en ook het scheepvaartverkeer op de Waal werd tijdelijk stil gelegd. Nadat het gebouw is vrijgegeven, zijn onderzoeksteams gestart met het onderzoek naar de toedracht.

12 juli 2009 http://www.gevaarlijke-lading.nl

[29] Man dood bij bedrijfsongeval Venlo

(Novum) – Bij een bedrijfsongeval in Venlo is dinsdag een man omgekomen. Het dodelijke ongeluk vond plaats bij een bedrijf aan de Deltakade, meldt de politie. Volgens de Limburgse Omroep L1 kwam de man om het leven nadat hij bekneld was geraakt in een machine. Het zou gaan om een bedrijf waar aluminium profielen worden gemaakt. De Arbeidsinspectie gaat het ongeval onderzoeken.

30 juni 2009 http://www.trouw.nl

[28] Man overleden na ongeluk met shovel

(Novum) – Een 44-jarige man is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Iets na het middaguur kwam de man tijdens werkzaamheden onder een shovel terecht, meldt de Arbeidsinpectie. Het terrein van het kolenoverslagbedrijf aan de Hemweg werd opnieuw geasfalteerd. Het dodelijke slachtoffer was de bestuurder van de wals waarmee werd geasfalteerd. Op het moment van de ongeluk liep hij over het terrein en werd overreden door de shovel die was volgeladen met kolen. Zowel de Arbeidsinspectie als de politie heeft van de officier van justitie opdracht gekregen om het fatale ongeluk te onderzoeken.

30 juni 2009 http://www.nieuws.nl

[27] Jongen (15) in Bemmel overleden door bedrijfsongeval

BEMMEL – Een 15-jarige jongen uit Huissen is zaterdag omgekomen tijdens werkzaamheden op een industrieterrein in Bemmel (Gelderland). De jongen kwam klem te zitten in een machine, meldde de politie. Ambulancepersoneel probeerde de jongen te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De politie liet weten de Arbeidsinspectie in kennis te hebben gesteld.

27 juni 2009 http://www.nu.nl

[26] Staalbedrijf Breda krijgt boete na ongeval

BREDA – De rechtbank in Breda veroordeelt het Bredase bedrijf Roest Staalwerken tot een boete van 25.000 euro waarvan de helft voorwaardelijk. Economisch politierechter D. van Kralingen acht Roest aansprakelijk voor een bedrijfsongeval waarbij een 59-jarige uit Oosterhout om het leven kwam. De man viel op een bouwproject in Vlissingen van een acht meter hoge steiger en overleed aan het hoofdletsel dat hij daarbij opliep. Mr. Van Kralingen stelde vast dat er geen leuningen om de steiger zaten, dat die niet was voorzien van stabilisatoren en dat het slachtoffer geen veiligheidsgordel droeg. De woordvoerder van het bedrijf gaf toe dat er geen leuningen om zaten. “En die hadden er wel om moeten zitten. Daar is geen discussie over. Een veiligheidsgordel was echter niet nodig. De steiger was verder best aardig, hij was alleen nog niet klaar. Het slachtoffer had een mooi gezegde: als het niet veilig is, dan doe ik het niet. Hij had heel veel ervaring. Maar na dat ongeval krijg ik juist steeds te horen dat je juist oudere werknemers meer training moet geven. We kunnen het echter niet terugdraaien.” Volgens officier van justitie had de Arbeidsinspectie geconstateerd dat de rolsteiger wel degelijk onstabiel was en dat er te weinig toezicht was op veilig werken. De raadsman van Roest wees erop dat het een oud bedrijf betreft, in een risicovolle branche maar zonder strafblad. De rechter legde daarop de helft van de boete voorwaardelijk op.

16 juni 2009 http://www.bndestem.nl

[25] Man overleden na bedrijfsongeval

Een 35-jarige man uit Heemskerk is zaterdagochtend aan de Strengweg omgekomen toen hij met zijn hoofd tussen een vrachtwagen en de laadklep terechtkwam. Dit heeft de politie bekendgemaakt. De man was aan het laden en lossen voor het pand van het bedrijf waar hij werkte, toen zijn hoofd werd verbrijzeld door de laadklep. De man overleed ter plekke.

6 juni 2009 hartvannederland.nl

[23 +24] Grasmaaien eist twee mensenlevens

(Novum) – Een 51-jarige man uit Alem is maandagavond om het leven gekomen bij een ongeval met een grasmaaimachine. De man was aan het werk op landgoed Groenhoven in het Gelderse Bruchem. Rond 19.00 uur sloeg zijn voertuig bij het grasmaaien om en kwam op z’n kop in een sloot terecht. De man overleed ter plekke. De politie is een onderzoek gestart, net als de Arbeidsinspectie. In het Limburgse Panningen overleed maandag een 62-jarige man door precies eenzelfde ongeluk. Ook hij kwam tijdens het maaien van een berm in de sloot terecht. De tractor kantelde en kwam op zijn kop terecht in een droge sloot. Hierbij raakte de bestuurder bekneld. Ook hij overleed ter plekke.

25 mei 2009 http://www.elsevier.nl

[21 + 22] Twee doden en gewonde door bedrijfsongeval

RITTHEM – Door een bedrijfsongeval in het Zeeuwse plaatsje Ritthem zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee mensen om het leven gekomen. Een derde slachtoffer ligt in het ziekenhuis. Dat maakte de politie bekend. De werknemers waren bezig met werkzaamheden in en bij een oven van een aluminiumfabriek aan de Europaweg Zuid. Vermoedelijk raakten ze onwel door een gebrek aan zuurstof.

15 mei 2009 http://www.nu.nl http://www.bijzijn.nl

[20] Verpleegkundige komt om bij ongeluk

Een 34-jarige verpleegkundige van de motorambulance in Delft is dit weekend verongelukt in Moordrecht. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Mogelijk dat de weersomstandigheden de verpleegkundige parten hebben gespeeld. De motorrijder is op de dijk aan zijn verwondingen overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk nog. Rond de tijd waarop de verpleegkundige verongelukte was er korte tijd sprake was van hevig noodweer. Daardoor is het wegdek ineens glad geworden. Ook is geconstateerd dat op de plaats van het ongeluk enkele scheuren in het wegdek zaten.

11 mei 2009 Politie Gelderland-Zuid

[19] Man komt onder eigen trekker

Neerijnen – Woensdagavond omstreeks 20.40 uur is een 38-jarige man uit Neerijnen verongelukt nadat hij met zijn trekker in de sloot terecht was gekomen. Het ongeluk gebeurde op het land van het slachtoffer aan de 2e Tieflaarsestraat in Neerijnen. Agenten die ter plaatse kwamen werden aangesproken door de zoon van het slachtoffer. Hij wees de agenten aan waar de trekker lag.Zijn vader was na het eten op het land aan het werk gegaan. Rond 20.15 uur belde de vrouw van het slachtoffer hem op zijn mobiel maar kreeg geen gehoor. Vervolgens is de zoon gaan zoeken en trof de trekker op de kop in een sloot aan. De brandweer die snel ter plaatse was heeft de man uit de sloot gehaald en startte met reanimeren. Personeel van de ambulance namen het van hen over. Ook de traumaheli werd ingezet. De man werd in zorgwekkende toestand naar het UMC St. Radboud overgebracht. De man is later die avond aan zijn verwondingen overleden. Over de toedracht is nog niets bekend. Verkeersongevallen analyse deed ter plaatse onderzoek. Ook werd de arbeidsinspectie in kennis gesteld.

7 mei 2009 nieuwsbladgeldermalsen.nl

[18] Bouwvakker komt om bij val van pand

(Novum) – Een bouwvakker is woensdagochtend overleden toen hij tijdens zijn werk aan een pand in Leidschendam naar beneden viel. De politie weet niet waardoor de 59-jarige man uit Lage Zwaluwe ten val kwam. De arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. Het ongeluk aan de Zoetermeerse Rijweg gebeurde rond 10.30 uur bij een pand in ombouw. Omstanders en later de GGD probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar hij overleed kort na aankomst in het ziekenhuis.

7 mei 2009 blogcrawler.nl

[17] FARMSUM – Een 56-jarige medewerker van een gipsfabriek in Farmsum (provincie Groningen) is woensdagavond omgekomen door een bedrijfsongeval. De man uit Delfzijl kwam rond acht uur op een transportband terecht en raakte bekneld. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog onbekend, liet de politie weten.

6 mei 2009 http://www.nu.nl

[16] Overleden na bedrijfsongeval

LEUSDEN- Op dinsdag overleed een man na een bedrijfsongeval. Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie de melding dat een man onder een bekisting was terechtgekomen. Aan de Leusbroekerweg is een bouwbedrijf aan het bouwen en de 22-jarige man uit Lunteren was bezig met een bekisting van een muur. Een plaat viel om van deze bekisting en kwam op de man terecht. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie heeft de zaak in onderzoek.

6 mei 2009 112leusden.nl

[15] Man bedolven onder ijzeren plaat

(Novum) – Een 22-jarige man is dinsdag omgekomen toen tijdens bouwwerkzaamheden in Leusden een ijzeren plaat op hem viel. Hij was volgens de Arbeidsinspectie aan de slag voor een bouwbedrijf uit Ede. Het ongeluk gebeurde tijdens werkzaamheden op een boerenerf aan de Leusbroekerweg. Of de man alleen aan het werk was, is niet bekend. De inspectie onderzoekt nog wat zich heeft afgespeeld.

5 mei 2009 http://www.trouw.nl

[14] Man overleden bij ongeval op sloopterrein

Wezep, 30-04-2009 o Een 61-jarige inwoner uit Wezep is woensdagmiddag 29 april bij een ongeval op het terrein van een autodemontagebedrijf in zijn woonplaats om het leven gekomen. Hij kwam onder een weggegleden auto terecht. Het ongeval op het terrein van het bedrijf aan de Rondweg werd aan het begin van de avond ontdekt. Het slachtoffer was eerder op de middag op de fiets bij het bedrijf aangekomen. Toen de eigenaar zn bedrijf aan het eind van de dag wilde sluiten, zag hij de fiets van de man nog staan. Bij onderzoek op het terrein trof hij het slachtoffer onder een auto aan. Dit voertuig was op een andere auto gestapeld geweest en is door onbekende oorzaak weggegleden, waardoor het slachtoffer bekneld raakte. De eigenaar sloeg direct alarm en haalde de auto weg. Een gewaarschuwde arts stelde vast dat het slachtoffer inmiddels was overleden. Medewerkers van het Team Forensische Opsporing stelden een onderzoek in. Uit de eerste bevindingen is gebleken dat het om een ongeval gaat. De Arbeidsinspectie is eveneens in kennis gesteld.

28 april 2009 nieuwsbank.nl

[13] Werknemer overleden na beknelling in machine Urenco

(Novum) – Een 50-jarige man uit Daarlerveen is maandagnacht overleden bij een bedrijfsongeval op het terrein van uraniumverrijker Urenco in Almelo. Hij was na een storing in een machine bekneld geraakt. De Twentse politie werd rond 02.15 uur gealarmeerd. Toen agenten bij het bedrijf aan de Planthofsweg aankwamen, was het slachtoffer al overleden. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart, dat is overgedragen aan de Arbeidsinspectie. Het slachtoffer werkte met een zogenoemde robotfreesmachine, waarmee buizen worden bewerkt, meldt een woordvoerder van de Arbeidsinspectie. Door nog onbekende oorzaak ontstond een storing, waardoor de machine stil kwam te liggen. Toen de man de machine betrad, sloeg die weer aan, waardoor hij bekneld raakte tussen de machine en een buis.

28 april 2009 daarlerveen.citysite.nl

[12] Man dood door val van dak

ARNHEM – Een 43-jarige man uit Rotterdam is maandag in het Gelderse Westervoort om het leven gekomen, nadat hij ongeveer vijf meter naar beneden viel. De man was bezig met werkzaamheden op het dak van een bedrijfspand toen hij door onbekende oorzaak viel. De arbeidsinspectie onderzoekt het voorval, aldus de politie.

27 april 2009 www/nu.nl

[11] Man overleden na val (op bouwterrein)

UTRECHT Woensdagmiddag kwam een man om het leven nadat hij op een bouwterrein gevallen was. De politie kreeg omstreeks 14.15 uur een melding dat een man gevallen was en hierbij ernstige gewond geraakt was. Ter plaatse bleek dat de man van ongeveer 3 meter naar beneden gevallen was op een betonnen plaat. Hierbij had hij ernstig hoofdletsel opgelopen. De traumaheli werd opgeroepen maar kon in de lucht onverrichter zake weer naar huis, omdat het slachtoffer onder begeleiding van motoragenten per ambulance, naar het UMC in Utrecht werd overgebracht. Hier overleed hij later op de dag aan zijn verwondingen. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.

april 2009 Politie Utrecht

[10] Stagiair overlijdt onder stapel deuren

ALMERE –  Een 17-jarige jongen is dinsdag omgekomen door een ongeval tijdens zijn stage bij een woninginrichtingsbedrijf in Almere. De jongen werd bedolven onder een stapel houten deuren. Dat maakte de brandweer Flevoland woensdag bekend. Het slachtoffer overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De technische recherche en de Arbeidsinspectie doen nog onderzoek.

1 april 2009 De Telegraaf

[9] Bouwvakker door val overleden

Een 48-jarige man uit het Friese Jistrum is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een val van aanzienlijke hoogte. Het slachtoffer was aan het werk op een bouwplaats aan de Verlengde Lodewijkstraat in Groningen. Zeer waarschijnlijk is hij vanaf een steiger van ruim 10 meter hoogte naar beneden gevallen. Hij is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. Waarom de man is gevallen is nog niet bekend. De politie stelt samen met de arbeidsinspectie een onderzoek in.

31 maart 2009 Politie Groningen

[8] Geen nader onderzoek naar dodelijke val

BORNE – De politie noch de arbeidsinspectie gaan nog verder onderzoek doen naar de dodelijke val van een 66-jarige vrouw in een winkel in Borne. ” Er wordt niet verder bekeken of er nog sprake is van verwijtbare schuld door de winkel of het personeel. Het slachtoffer opende een deur die normaal altijd is afgesloten, maar deze keer helaas niet. De vrouw heeft zich gewoon vergist in de deur. We beschouwen het als een noodlottig ongeval”, aldus een woordvoerder van de politie. De vrouw mocht van het toilet gebruik maken in de woondecoratiewinkel aan de Grotestraat. Zij vergiste zich in de deur en opende de deur naast het toilet. Dat was echter de toegang tot de kelder. Omdat het licht bij de keldertrap met enige vertraging automatisch aangaat, zag de vrouw vermoedelijk de steile trap niet goed en viel. De dood van de vrouw, die met haar partner in de winkel was, heeft diepe indruk gemaakt bij het personeel. Hen is slachtofferhulp aangeboden. De eigenaar noch het personeel wilde verder een toelichting geven op het drama. Ook niet of er nadere veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. De winkel is gistermiddag gewoon open gegaan.

24 maart 2009 http://www.nu.nl

[7] Man overlijdt na val van 15 meter

WAGENINGEN –  Een 24-jarige man is in Wageningen om het leven gekomen door een val van vijftien meter. Dat meldde de politie dinsdag. De man was maandagavond bezig met snoeiwerkzaamheden toen hij door onbekende oorzaak naar beneden viel. De man werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

17 maart 2009 http://www.telegraaf.nl

[6] Dode na explosie op werkschip

Bij een explosie aan boord van een werkschip op de Neder-Rijn bij sluis Amerongen zijn twee opvarenden zwaar gewond geraakt. De jongste van de twee overleed donderdagavond in het UMC-ziekenhuis te Utrecht. De waterpolitie en de Arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval. De slachtoffers, 18 en 26 jaar en beiden inwoners van Genemuiden, behoorden tot de bemanning van een werkschip. De twee mannen waren met een derde collega in opdracht van Rijkswaterstaat bezig met het onderhoud aan boeien. Tijdens werkzaamheden aan een lichtboei aan dek van het schip vond plotseling een explosie plaats. Door de explosie sloeg één van de mannen overboord en was enige tijd vermist. Hij werd later gezien door de schipper van een passerend binnenvaartschip. Het lukte de schipper zijn schip naar het slachtoffer te manoeuvreren en deze drijvende te houden. Door de ter plaatse gekomen brandweer werd de man even later uit het water geborgen. De tweede opvarende lag zwaar gewond aan dek. Beide mannen zijn door een ambulance naar het UMC gebracht. Door het ongeval is het scheepvaartverkeer voor enige tijd gestremd geweest. Rijkswaterstaat betreurt het ongeval zeer en wacht het onderzoek van de Arbeidsinspectie af.

26 februari 2009 http://www.schuttevaer.nl

[5] Werknemer omgekomen door losgebroken vracht

(Novum) – Bij het bevoorraden van een schip in Amsterdam is donderdagochtend een werknemer van het schip omgekomen toen een pallet uit een kraan viel en op hem terecht kwam. Het 48-jarige slachtoffer bediende de kraan volgens de politie zelf. Op de pallet lag een lading touwen. Het ongeluk gebeurde rond 08.00 uur op de Benzolweg in de Usselincxhaven in het Westelijk Havengebied. Hoe de pallet los kon breken, wordt nog onderzocht. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld.

19 februari 2009 http://www.nieuws.nl

[4] Man overleden bij bedrijfsongeval
Een 49-jarige Monnikendammer is dinsdagmorgen 17 februari rond tien uur, in een bedrijfspand op de Asterweg om het leven gekomen. Een loodzwaar kunstwerk dat gerenoveerd werd, viel uit de takels van een kraan. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond. Hulpverlening mocht niet baten.Rechercheurs van bureau Districts Recherche Noord en de Arbeidsinspectie stellen een onderzoek in. Bureau Slachtofferhulp is ter plaatse gekomen voor de opvang van de andere werknemers.
17 februari 2009 http://www.politie-amsterdam-amstelland.nl

[3] Overleden na ongeluk met grondboor

HARMELEN/WILNIS – De 40-jarige man uit Wilnis die vorige week maandag op een bouwplaats in Harmelen zwaargewond raakte, is overleden. Dat bevestigt de arbeidsinspectie. Het ongeluk gebeurde toen de Wilnisser enkele spanbanden losmaakte, waardoor grondboor van een stapel betonplaten afrolde. De boor had een gewicht van duizend kilo. Een collega wist het slachtoffer te onzetten met een hijskraan, waarna hij met ernstige verwondingen naar het UMC in Utrecht is overgebracht. De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de precieze toedracht. Een woordvoerder wil niets kwijt over de tussentijdse bevindingen. Vanwege de dodelijke afloop kan het onderzoek maanden in beslag nemen, aldus de zegsman.

9 februari 2009 regionieuws.nl

[2] Dode na val in liftschacht bij Smudde

ENSCHEDE – Een vijftigjarige man uit Haaksbergen is gistermorgen in het Medisch Spectrum Twente overleden, nadat hij eerder op de ochtend zwaargewond was geraakt na een val in een liftschacht. Het ongeluk had plaats bij garagebedrijf Smudde aan het Spaansland in Enschede, waar de man werkte. Het slachtoffer viel door de schacht van de lift in de kelder. Na reanimatie is hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Korte tijd later is hij daar overleden. De gebeurtenis leidde tot grote verslagenheid bij directie en personeel van het garagebedrijf, dat de rest van de dag zijn deuren gesloten hield. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

28 januari 2009 regionieuws.nl

[1] Man (29) overlijdt na val van steiger

DORDRECHT – Een 29-jarige Rotterdammer is gisterochtend overleden na een val op het terrein van de HVC afvalcentrale in Dordrecht.De medewerker viel rond half elf door nog onbekende oorzaak acht meter van een steiger op de afvalcentrale aan de Baanhoekweg. Hij liep hierbij onder meer zwaar hoofdletsel op. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor gespecialiseerde medische zorg. Het slachtoffer is daarna onder begeleiding van de politie met een ambulance met spoed naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Daar bezweek hij later aan zijn verwondingen. “Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend,’’ laat politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen weten. ,,De Forensische Opsporingsdienst van de politie Zuid-Holland-Zuid en de Arbeidsinspectie doen hiernaar nog onderzoek.’’

13 januari 2009 http://www.ad.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: